Fırında Dondurulmuş Somon Ve Patates

Fırında Dondurulmuş Somon Ve Patates Tanımı İçin Malzemeler

Somon için;

  • 1 paket dondurulmuş somon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber ( sevenler ek olarak pulbiber ve tozbiber de kullanabilirler)
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ölçüsü artırılabilir yahut azaltabilirsiniz )
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Patates için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Dondurulmuş Somon Ve Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patateslerimizi yıkıyoruz ve soyuyoruz.
  2. Soyduğumuz patatesleri elma dilimi olucak formda derin bir kabın içerisine doğruyoruz.
  3. Sonrasında patateslerin üzerine yağımızı ve tuzumuzu ekleyerek karıştıyoruz.
  4. Somonlarımızın üzerine sürmek için sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
  5. Bir kasenin içine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağımızı alıyoruz( sevenler tereyağını eritipte kullanabilirler ben ağır oluyor diye zeytin yağı tercih ediyorum )içerisine tuz, karabiber(seviyorsanız pul biber ve toz biber de kullanabilirsiniz ek olarak )ve sarımsağımızı atıp yeterlice karıştırıyoruz ki özleşsinler.
  6. Sonrasında balıklarımızı hazırlamaya geçiyoruz.
  7. Donmuş somonlarımızı çözülmesini beklemeden paketten çıkarıyoruz.
  8. Paketten çıkan somonları suyun altında süratli bir biçimde yıkıyoruz ve sonrasında havlu kağıt yardımı ile kuruluyoruz.
  9. Kuruladığımız somonlarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin bir kenarına koyuyoruz.
  10. Somonlarımız için hazırladımız sosu bir fırça yardımı ile tepsideki somonların hem altına hem üzerlerine yani her yerine sürüyoruz.
  11. Tepsinin öbür tarafınaysa evvelden yağlamış olduğumuz patatesleri diziyoruz.
  12. Son olarak 200°c evvelden ısıtılmış fırında birinci yarım saat alt üst ayarda son on dakika alt üst fanlı ayarda olmak üzere toplam 40 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).

Not : şayet tanımı donmamış balık ile yapıcaksanız müddet değişebilir.

Fırında Dondurulmuş Somon Ve Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Tatlısı
Sütlücan (Sakarca) Mücveri
Meyveli Yoğurt 3 (Ara Öğün)
Belen Tava (Kıymalı)
Islak Kek ( Popit Kalıbında)
Kıymalı Taze Börülce Yemeği
Hdabla | © 2025 |