2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote
2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
İç gereçleri,
- Tavuk göğsü
- 1 adet büyük uzunluk patates (küçük ise 2 adet)
- Yarım soğan
- 2 diş sarımsak
- İstediğiniz baharat ve sos
Üzeri için gereç;
- Kaşar peyniri
2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patatesimizi soyup bir hoş haşlıyoruz. Yumuşacık olacak formda.
- Yarım soğanımızı küp küp doğrayıp hafif kızmış tavamıza sarımsak ile atıyor renginin dönmesini bekliyoruz.
- Soğanımız kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız tavukları tavamıza alıyoruz hafif ateşte pişiriyoruz, piştikten sonra su ek edip tavuğu yumuşatıyoruz.
- Tavuk suyunu çektikten sonra bir çatal yardımı ile tavukların güzelce yumuşayıp yumuşamadığını denetim ediyoruz.
- Yumuşayan tavuklara dilediğimiz baharat ve sosu ekliyoruz. Ben göz kararınca tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyip üzerine sos olarakta ballı hardal ve peri peri sosu döküp güzelce karıştırdım.
- Haşlanan patateslerimizi bir hoş eziyoruz akabinde güveç kaselerimizi yağlıyor patatesimizi içine koyup kalıp aldırıyor üzerine tavuklarımızı koyuyoruz.
- En sonda rendelediğimiz kaşar peyniri ekliyor ve evvelce ısıttığımız fırına gönderiyoruz.
- Üzerindeki kaşar peynirin erimesini bekliyoruz eridikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














