Patates Pasta
Patates Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 orta uzunluk kabak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 su bardağı yoğurt ( market yoğurdu daha güzel kıvamlı olduğu için)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı patates için 1/2 (yarım) çay kaşığı yoğurt için tuz
- Üzerine toz kırmızı biber
Patates Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup büyük kesimler halinde haşlıyoruz.
- Bir yandan havucu soyup randenin ince tarafıyla rendeliyoruz ,kabağı da tıpkı halde olağan tarafla rendeliyoruz.
- Tavada evvel kabağı kavuruyoruz sonra havuçları pişmeye yakın ekleyip kavuruyoruz.
- Patatesler haşlanınca birebir tencerede suyunu süzdürüp, yağları ,tuzunu ,karabiberini ekleyip eziyoruz .
- Kabak havucu da ekliyoruz ,karıştırıp yağlanmış bir borcama yayıyoruz soğumasını bekliyoruz.
- Tavada soğanları ay üzere kesip karamelize olana kadar kavurup hazırlıyoruz.
- Yoğurdumuzu, mayonez ,sarımsak tozu ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ,patatesin üzerine döküp yayıyoruz .
- Üzerine kavrulmuş soğanı son olarak ekliyoruz kırmızı biber ile süslüyoruz afiyet olsun.
Patates Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











