Tadı Efsane Sömelek Köfte
Tadı Efsane Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 yumurta
- 1 tane çok ince doğranmış kuru soğan
- Yarım su bardağı irmik
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 200 gram yağsız iki kere çekilmiş kıyma
- Tuz
Sosu için;
- 3 çorba zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Yoğurtlu sosu için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Kuru nane
Bulamak için;
- Un
Tadı Efsane Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba köfteliğimizi koyup üzerine kaynar su ekleyip şişmesini sağlayalım.
- Ben 20 dakika bulguru beklettim daha sonra bütün gereçleri kıyma hariç beş dakika yoğuruyorum daha sonra kıymayıda ekledikten sonra15 dakika birbirini tutana kadar yoğuruyoruz ben mutfak şefinde yoğurdum.
- Daha sonra bir tepsiye un ekleyelim sömelek köftelerine biçim verip unlu tepsimize koyalım .
- Bütün süreç bittikten donra tepsinin içindeki köfteleri hafif tepsiyi sallayarak hepsini unlayalım.
- Tenceremize su ekleyip ateşe 1 litre kadar alalım .
- Suyumuz kaynayana kadar sosumuz için uygun bir tavaya zeytin yağımızı tereyağımızı alalım salçalarımızı ekleyip güzelce kavuralım .
- Kuru nanemizide ekleyelim kavuralım suyumuzuda ekleyip kaynamaya bırakalım .
- Diğer yandan kaynayan suya tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağımızı ekleyip köftelerimizi tek tek koyalım pişmesini sağlayalım.
- Pişen köftelerimizi sosumuzun içine koyup güzelce kavuralım, yavaş yavaş hareketlerle karıştıralım.
- Servis tabağına alıp yoğurdumuzu ezmiş olduğumuz sarımsağı tuzu karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdirip kuru nane ile sucak sıcak servis edelim.
Tadı Efsane Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















