Mantar Kurabiye
Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı yada margarin
- 1 su bardağı tepeleme+1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı tepeleme +pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 -4 su bardağı un (un ölçüsü değişebilir denetimli ekleyin)
Bulamak için;
- 1 tatlı kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alalım, üzerine pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında mısır nişastası ,kabartma tozu ,vanilya ve unu ek ederek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Unu azar azar denetime ekleyin hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartarak yuvarlayıp tepsiye alalım.
- Soda şişesini kakaoya batırıp kurabiyenin tam ortasına nazikçe bastırarak hal verip 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 13-15 dakika ortası kurabiyeler beyaz kalacak biçimde pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra birinci 10 dakika kurabiyeleri ellemeyelim sonrasında servis edelim afiyetler olsun.

Mantar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






