Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı

Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından iki parmak eksik firik bulgur
  • 1 su bardağı iki parmak eksik olağan pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
  • 1 Türk kahve fincanı kuru sarı üzüm
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber

Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kısık ateşte kavuralım.
  2. Firik bulguru iki üç su yıkayalım süzelim tencereye ekleyelim bir dk karıştıralim, öteki bulguru da yıkayıp ekleyip karıştıralım.
  3. Tavada çok çok az yağda kavurduğumuz fıstığı ekleyip karıştıralım ,yıkadığımız üzümü ekleyip karıştıralım.
  4. Suyunu verelim tuz, baharat serpelim.
  5. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek suyunu çekene kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım.
  6. Üzerine havlu kağıt demlensin. Afiyet olsun.

Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Lahana Salatası
Mısır Sarma
Etli Kuru Fasulye
Arabaşı Çorbası
İnci Kefalli Pilav Çevirme
Muhteşem Kahvaltılık Sos
Hdabla | © 2025 |