Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı
Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından iki parmak eksik firik bulgur
- 1 su bardağı iki parmak eksik olağan pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
- 1 Türk kahve fincanı kuru sarı üzüm
- 1 adet kuru soğan
- 1 dış sarımsak
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağları koyalım yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kısık ateşte kavuralım.
- Firik bulguru iki üç su yıkayalım süzelim tencereye ekleyelim bir dk karıştıralim, öteki bulguru da yıkayıp ekleyip karıştıralım.
- Tavada çok çok az yağda kavurduğumuz fıstığı ekleyip karıştıralım ,yıkadığımız üzümü ekleyip karıştıralım.
- Suyunu verelim tuz, baharat serpelim.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek suyunu çekene kadar pişirelim, ocağın altını kapatalım.
- Üzerine havlu kağıt demlensin. Afiyet olsun.
Sarı Üzümlü Fıstıklı Firik Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









