Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü
Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 6 adet küçük uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 büyük uzunluk mor soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet renkli dolmalık biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı osmanlı baharatı
- Damak tadınıza nazaran tuz
- Yarım demet maydanoz
Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün gereçleri sudan geçirelim tavuk göğsünü kalın modüllere kıyalım.
- Soğanı biberi julyen kalın kalın kıyalım. Sarımsağı ince ince kıyalım.
- Patatesi uzunlamasına ortadan kıyalım görseldeki üzere, havucu ortadan ikiye kıyalım ve parmak büyüklüğünde kıyalım.
- Bir kaseye yağı ve bütün baharatları alalım sarımsağı ekleyelim.
- Tavuk göğsünü ve zerzevatları sosta harmanlayalım. Maydanoz serpiştirelim.
- Tepsiye yağlı kağıt yerleştirelim tavuk göğsü ve zerzevatları yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200′ patatesler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










