Mangolu Chicken Curry
Mangolu Chicken Curry Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü ya da but (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet olgun mango (küçük doğranmış yada püre )
- 1 büyük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 kesim taze zencefil (rendelenmiş, yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- Yarım su bardağı su
- Tuz,
- Karabiber
Üzeri için;
- Taze kişniş yahut maydanoz
Mangolu Chicken Curry Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun .
- Sarımsak ve zencefili ekleyin ,birkaç dakika daha kavurun.
- Köri, zerdeçal, kimyon ve pul biberi ekleyin, baharatların kokusu çıkana kadar karıştırın .
- Tavuk kesimlerini ekleyin, yüksek ateşte renkleri dönene kadar soteleyin .
- Rendelenmiş domatesleri ekliyoruz .
- 4-5 dakika pişiriyoruz .
- Püre mangoyu ekliyoruz karıştırın ve 2-3 dakika pişirin .
- Suyu ekliyoruz, tuz, karabiberle tatlandırın.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin, tavuklar uygunca yumuşayana kadar .
- Servis ederken üzerine taze kişniş yahut maydanoz serpiştirin.
Mangolu Chicken Curry Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











