Çıtır Çıtır Kornişon Turşu
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik kavanoz için
- 1 baş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2-3 adet limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Üzerleri örtülene kadar kaynar su
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz)
- Kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
- Kapağına sıfır olmayacak formda kornişonları diziyoruz. ( ben en alt katını dik olarak sonrasında yatay olarak dizdim)
- Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
- Sonrasında kaya tuzu,limon tuzu, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
- Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki materyallerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
- Soğuyana kadar zıt soğuduktan sonra da düz halde serin yerde saklayabiliriz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












