Çıtır Çıtır Kornişon Turşu

Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz için

  • 1 baş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 adet limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Üzerleri örtülene kadar kaynar su

Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları soyuyoruz. (büyük olan dişleri ikiye de bölünebilirsiniz)
  2. Kavanozumuzun en altına sarımsak ekliyoruz.
  3. Kapağına sıfır olmayacak formda kornişonları diziyoruz. ( ben en alt katını dik olarak sonrasında yatay olarak dizdim)
  4. Dizme süreci bittikten sonra tekrar sarımsak ekliyoruz.
  5. Sonrasında kaya tuzu,limon tuzu, sirke ve sıcak suyu ekleyip kavanozun ağzını kapatıyoruz.
  6. Sıkıca kapattıktan sonra çalkalayarak içindeki materyallerin her yere dağılmasını sağlıyoruz.
  7. Soğuyana kadar zıt soğuduktan sonra da düz halde serin yerde saklayabiliriz. Tanımımı deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Kek (İçine Ne Eklersen Yakışır)
Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı)
Kuzu Etli Marul Tako Tarifi (Diyete Uygun)
Hazır Yufkayla Baklava
Bisküvili Tiramisu
Hurmalı Toplar
Hdabla | © 2025 |