Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

İç harcı için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Yumurta

Piştikten sonra:

  • Tereyağı

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru hazırlıyoruz. Bunun için leğene unu alıp ortasını çukur yapıyor ve tuz, şeker,maya ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Hamur yumuşak kıvamlı olacak.
  3. Daha sonra 30 dk dinlenmeye alıyoruz hamurumuzu ve dinlenirken iç harcı hazırlığına geçiyoruz.
  4. Kıymaya yeşil biber, soğan, kırmızı biber, salçalar ve baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz.
  5. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru bir defa daha elimizde toparlıyor havasını alıyoruz ve ikiye bölüyoruz.
  6. Daha sonra o her iki parçayı da 8 kesime bölüyoruz toplamda 16 beze oluyor.
  7. Uzunlamasına açıyoruz bezemizi un ile daha sonra o iç harcından ekliyoruz.
  8. Tepsiye koyduktan sonra yumurtasını sürüyoruz.
  9. Fırına alıyoruz ve 180°de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz çıktıktan sonra tereyağını sürüyoruz ve bitiyor. Afiyet olsun canlarrr. 🌸.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmaniye Kurabiye
Bezelye Kavurması ( Yöresel)
Nefis Ton Balıklı Tabule
Tek Kişilik Sütlü Biber Kavurması
Mercimekli Bulgur Pilavı
Elmalı Havuç Topu
Hdabla | © 2025 |