Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Yöntem (Videolu)

Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Formül Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 kg kornişon
  • 1 kg acur
  • 2 tane havuç
  • 3 top sarımsak (her kavanoz için altı diş)
  • 100 gram cin biberi

Turşunun suyu için; (1litrelik kavanoz için)

  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • Kaynar su

Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Metot Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişon ve acurları karbonatlı suda 1 saat bekletelim.
  2. Sarımsakları kolay soymak için suda ıslatalım.
  3. Kornişon ve acurları birkaç kez yıkayalım, suyu berrak olması lazım ,temiz olmaz ise turşunun suyu bulanık olur .
  4. Malzemeleri kavanoza yerleştirelim ,kornişonları sıra ile dizelim, üzerine acur, havuç ,sarımsak ve biber ekleyip kalanı da kornişonla tamamlayalım .
  5. Suyu için gerekli olan gereçleri ekleyelim ,en sona sıcak suyumuzu ekleyip iki aykırı bir düz yaparak kavanozun ağzını kapatalım.
  6. 14 gün sonra turşumuz yemeğe hazır ayrıntılı tanımı görüntümde 👇🏻afiyet olsun.

Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Prosedür Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Böreği
Mantılı Köz Patlıcan Salata
Enginar Salatası
Beğendili Şiş Köfte Bir Davet Yemeği
Pasta Sıvama Bariyeri
Gerçek Salepli Sütlaç
Hdabla | © 2025 |