Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Yöntem (Videolu)
Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Formül Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 kg kornişon
- 1 kg acur
- 2 tane havuç
- 3 top sarımsak (her kavanoz için altı diş)
- 100 gram cin biberi
Turşunun suyu için; (1litrelik kavanoz için)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- Kaynar su
Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Metot Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kornişon ve acurları karbonatlı suda 1 saat bekletelim.
- Sarımsakları kolay soymak için suda ıslatalım.
- Kornişon ve acurları birkaç kez yıkayalım, suyu berrak olması lazım ,temiz olmaz ise turşunun suyu bulanık olur .
- Malzemeleri kavanoza yerleştirelim ,kornişonları sıra ile dizelim, üzerine acur, havuç ,sarımsak ve biber ekleyip kalanı da kornişonla tamamlayalım .
- Suyu için gerekli olan gereçleri ekleyelim ,en sona sıcak suyumuzu ekleyip iki aykırı bir düz yaparak kavanozun ağzını kapatalım.
- 14 gün sonra turşumuz yemeğe hazır ayrıntılı tanımı görüntümde 👇🏻afiyet olsun.

Turşu Nasıl Kurulur? En Pratik Prosedür Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











