Biberli Ekmek
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 kilo un
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz (miktarını istediğiniz üzere ayarlayabilirsiniz )
Üzerine;
- 2 adet sürk ( çökelek )
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı (acı samandağ biber salçası) isteğe bağlı
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Susam
- Kuru reyhan
- Kuru kekik
- Kimyon
- Zeytinyağı
- Tuz
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalanırken üzerine sürülecek harcımızı hazırlayalım .
- Sürk(çökelek) rendeliyoruz, soğanı ,maydanozu ince ince doğruyoruz ekliyoruz .
- Üzerine biber salçası, kekik ,reyhan ,susam, kimyonu, tuzu ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz, daha sonra zeytinyağını ekliyoruz.
- Mayalanan hamurun evvel gazını alıyoruz, daha sonra bezelere ayırıyoruz.
- Bezeler biraz dinlendikten sonra güzelce yuvarlak form verip elimizle biraz bastırıyoruz .
- Üzerine harcı sürüyoruz vaktiniz varsa her tepsiyi biraz dinlendirip o denli fırına koyabilirsiniz.
- 200 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








