Karışık Pide

Karışık Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4-5 bardak un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İç gereci için;
- 1 demet ıspanak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Kırmızı biber
- Sucuk
- Kaşar
- Yumurta
Karışık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu bütün gereçleri sırasıyla ekleyip, hoş kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç gereci için ıspanakları güzelce yıkıyoruz ve kurutuyoruz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek ediyoruz 1 yumurta akı tuz biber ekleyip karıştırıyoruz.
- Sucukları dilimleyim. Kaşarlarıda rendeliyoruz.
- Dinlenen hamuru bezelere ayırıp açıyoruz içine gereçleri ekleyip hal veriyoruz, ayırdığımız yumurta sarısını kenarlarına sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 25-20 dk pişiriyoruz çıkınca kenarlarına tereyağı sürüyoruz. Afiyet şifa olsun siz tercihe nazaran istediğiniz üzere hazırlaya bilirsiniz afiyet şifalar olsun 🍀🍀🥰.
Karışık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





