Patates Çorbası
Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı nane
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Su
Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Patatesle birlikte de kavrulacağı için az kavurmak kâfi olur.
- Patatesleri minik minik küpler halinde doğrayıp soğanla birlikte kavuralım.
- Patatesler kavrulunca su ekleyelim.
- Bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı karıştıralım.
- Patateslerin olduğu sudan biraz yoğurtlu karışıma ekleyerek, terbiye kesilmeden tencereye aktaralım.
- Tuzunu ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Tereyağını bir sos kabında eritelim.
- Üzerine nane ve karabiber ekleyerek sosu hazır edelim.
- Sosu pişen çorbanın üzerine gezdirelim. (sos içine kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz. ).
Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







