Patates Çorbası

Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  2. Patatesle birlikte de kavrulacağı için az kavurmak kâfi olur.
  3. Patatesleri minik minik küpler halinde doğrayıp soğanla birlikte kavuralım.
  4. Patatesler kavrulunca su ekleyelim.
  5. Bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı karıştıralım.
  6. Patateslerin olduğu sudan biraz yoğurtlu karışıma ekleyerek, terbiye kesilmeden tencereye aktaralım.
  7. Tuzunu ekleyerek pişmeye bırakalım.
  8. Tereyağını bir sos kabında eritelim.
  9. Üzerine nane ve karabiber ekleyerek sosu hazır edelim.
  10. Sosu pişen çorbanın üzerine gezdirelim. (sos içine kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz. ).

Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancar Tarator
Çilekli Yoğurt
Mercimekli Yenidünya Yemeği
Kırmızı Biber Çorbası
Tek Tencerede Sebze Yemeği
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |