Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu)

Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3.5 kg taze yeşil fasulye
  • 2 adet kırmızı biber
  • 15-20 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Domates (isteğe göre)

Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyerek uzunluktan ikiye kesiyorum. Güzelce yıkayalım.
  2. Biberleri isteğe nazaran doğrayalım. Ben iki çeşit yapıyorum birazını kapya biberi koymadan yaptım.
  3. Uygun olan kavurma tenceresine sıvı yağ ek edelim ve tuzu ekleyip kavuralım.
  4. Ardından fasulyeyi ek edelim karıştıralım 10/15 dakika kavurdum. Orta ateşte pişirilir.
  5. İsteğe nazaran domates de ek edebilirsiniz.
  6. Soğumaya bırakalım, tam soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koydum, ben kişi sayısına nazaran poşet yaptım daha fazla yada az ekleyerek yapabilir. Afiyet olsun.

Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle (Pankek Hamuruyla)
Fırında Patatesli Leziz Köfte
Nohutlu Yeşil Mercimek Çorbası
Kayısı Marmelatlı Kurabiye
Elmalı Toplar
Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |