Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu)
Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3.5 kg taze yeşil fasulye
- 2 adet kırmızı biber
- 15-20 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- Domates (isteğe göre)
Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyerek uzunluktan ikiye kesiyorum. Güzelce yıkayalım.
- Biberleri isteğe nazaran doğrayalım. Ben iki çeşit yapıyorum birazını kapya biberi koymadan yaptım.
- Uygun olan kavurma tenceresine sıvı yağ ek edelim ve tuzu ekleyip kavuralım.
- Ardından fasulyeyi ek edelim karıştıralım 10/15 dakika kavurdum. Orta ateşte pişirilir.
- İsteğe nazaran domates de ek edebilirsiniz.
- Soğumaya bırakalım, tam soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koydum, ben kişi sayısına nazaran poşet yaptım daha fazla yada az ekleyerek yapabilir. Afiyet olsun.
Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















