Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı
Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yaprak milföy
Krema için;
- 2 su bardağı süt
- 2 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- Yarım paket krem şanti ( krema soğuduğunda eklenecek)
Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için; 2 su bardağı süt, 2 buçuk yemek kaşığı nişasta, 2 buçuk yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı ,yarım su bardağı toz şeker ,1 paket vanilin ,yarım paket krem şanti( krema soğuduğunda eklenecek) süt, nişasta,un,yumurta sarısı ve şekeri bi tencereye alıp yeterlice karıştırın ve yoğunlaşıp fokurdayana kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın.
- Üzerine temas edecek formda streçleyip soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyin ve yüksek evrede 2-3 dk kadar çırpın.
- Çırparma süreci bittiğinde kremayı buzdolabına kaldırın.
- Kremayı 1 gün evvelden yapmanızı tavsiye ederim.
- Kornet kalıplarını tereyağı ile yağlayın.
- Milföyleri şeritler halinde dörder dörder kesin.
- Yağladığınız kornet kalıbına kestiğiniz hamuru sarın.
- 180 derece evvelden ısıttığınız fansız ayar fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen hamurlar soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın.
- Kremanızı sıkma torbasına alıp hamurların içine sıkın.
- Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben bir kısmını antep fıstığına bir kısmını hindistan cevizine bandım. Tadı şahane oldu. Afiyet olsun🌸🌸.
Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












