Mütebbel Tarifi
Mütebbel Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yada 4 adet patlıcan büyüklüğüne göre
- 1 kase süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Tuz
Sos için;
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Mütebbel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mütebbeli yapmak için öncelikle patlıcanları közleyelim kabuğunu soyup minik küpler halinde doğrayalım.
- Diğer tarafta geniş bir kaseye süzme yoğurdu alıp üzerine tahin ezilmiş sarımsak tuz ve yarım limonun suyunu ek edip bir çırpıcı ile karıştıralım.
- Üzerine doğradığımız soğumuş olan közlenmiş patlıcanı ek edip güzelce karıştıralım.
- Sos tavasının içine sıvı yağ ek edip biraz ısıtalım ocaktan alıp üzerine pul biber ek edip karıştıralım.
- Mütebbeli servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu gezdirip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Mütebbel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











