Susamlı Pişi
Susamlı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket istant maya
- 4,5 su bardağı un
Bulamak için;
- Süt
- Kavrulmuş susam
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Susamlı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Susamlı pişi için öncelikle yoğurma kabına ılık süt ,sıvı yağ ,maya ve kabartma tozunu alıp karıştıralım.
- Un ve tuz ilavesinde yapıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Mayalanması için 40-45 dakika üzerini örtüp bekletelim.
- Mayalanan hamuru unladığımız tezgaha alıp yavaşça yoğuralım mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- İlk yaptığımız bezeden başlayarak merdane yardımı ile çay tabağından biraz daha büyük olacak formda bezelerin hepsini açalım.
- Açtığımız bezeleri evvel süte daha sonra da susama bulayalım ve merdane ile birazcık daha büyütelim çok ince olmayacak biçimde ve dörde keselim yapışmaması için yağlı kağıt üzerine yerleştirin.
- Hepsini bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız yağda gerili önlü kızartalım kağıt havlu serdiğimiz uygun bir kaba alalım simit tadında pişilerimiz servise hazır deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Susamlı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















