Kahvaltılık Kapya Biber (Videolu)
Kahvaltılık Kapya Biber Tanımı İçin Malzemeler
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 2 kilo kapya biber
- 6 diş sarımsak
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Kahvaltılık Kapya Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler yıkanır ,çekirdekleri temizlenip doğranır.
- Derin bir tencereye sıvı yağ ,sirke, tuz eklenir yağ ısıtılır.
- İçine biberler eklenir kapağı kapatılır.
- 15 dakika diriliğinin gitmesi ,hafif yumuşaması sağlanır ocağın altı kapatılır.
- Doğranmış maydanoz ,sarımsak eklenir, karıştırılır .
- Sıcak sıcak kavanozlara doldurulur .
- 3 geri bir ileri yapılarak yeni kapaklar kapatılır, soğuduktan sonra istenildiği vakit yenilebilir. 🌶️

Kahvaltılık Kapya Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







