Kışlık Şişe Menemen

Kışlık Şişe Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo sivri domates
  • 4 kilo pembe domates
  • Yarım kilo sivri biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kışlık Şişe Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel domatesler güzelce yıkanır dorukları alınır.
  2. Küp küp doğranır.
  3. Tencereye sıvı yağ ,domatesler ve biberler doğranır, tuz atılır kaynatılır.
  4. 2 saat kaynatılır ,kaynayan menemen şişelere konulur, kapakları kapatılır karşıt çevirip bir beze sarılır.
  5. Menemenler 3 gün bezin içinde kalır soğuyunca serin yere konulur kışın afiyet olsun.

Kışlık Şişe Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İtalyan Keki
Güveçte Balık
Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Kakaolu Gelin Pastası
Glutensiz Tahinli Ekmek
Hdabla | © 2025 |