Elmalı Hurmalı Kurabiye
Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İç harç için;
- 5 tane elma / hurma ezmesi
- 5 yemek kaşığı şeker
- 6 tane ceviz
- Tarçın
Kurabiye hamuru için;
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 150 gr tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyip şeker ve tarçını ekleyin.
- Yağsız tavada rengi değişene kadar pişirin.
- Ufak ufak kırmış olduğunuz cevizleri harca ekleyin ve soğumasını bekleyin.
- Hamur için tüm materyalleri karıştırın.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde alıp elinizde ince olacak formda açın.
- Soğumuş olan harçtan içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın.
- Top hali verin.
- 180 derece fırında pişirin.
- Soğuyunca pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







