Elmalı Hurmalı Kurabiye

Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 5 tane elma / hurma ezmesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 tane ceviz
  • Tarçın

Kurabiye hamuru için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 150 gr tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı  nişasta
  • 5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin

Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyip şeker ve tarçını ekleyin.
  2. Yağsız tavada rengi değişene kadar pişirin.
  3. Ufak ufak kırmış olduğunuz cevizleri harca ekleyin ve soğumasını bekleyin.
  4. Hamur için tüm materyalleri karıştırın.
  5. Yumuşak bir hamur olacak.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde alıp elinizde ince olacak formda açın.
  7. Soğumuş olan harçtan içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın.
  8. Top hali verin.
  9. 180 derece fırında pişirin.
  10. Soğuyunca pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.

Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Margarita Pizza (Margheritha Pizza – İtalyan Mutfağı)
Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası
Limon Soslu Haşhaşlı Kek
Dubai Çikolatalı Krep
Cheesecake Tadında Frambuazlı Kek
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |