Caprese Salatası

Caprese Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane suda top mozzeralla peyniri
  • 2 tane domates
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Yeşil yağlı sos için;

  • 8-9 yaprak taze fesleğen
  • 1 fincan zeytinyağı

Caprese Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mozzeralla ve domatesleri halkalar biçiminde keselim.
  2. Bir peynir bir domates olacak formda sıralayarak yuvarlak oluşturalım.
  3. Fesleğen yapraklarıyla süsleyelim.
  4. Tuz, karabiber, nar ekşisi, balzemik sirkeyi ekleyelim.
  5. Taze fesleğenli sos için 8-9 yaprak taze fesleğeni sıcak suda 1-2 dakika haşlayalım.
  6. Soğuk suda bekletelim.
  7. Yaprakları kağıt havlu üzerine serip kurutalım.
  8. Blendera fesleğen ve zeytinyağını ekleyerek gereçleri çekelim.
  9. Hazırladığız sosu tabağa dökelim. Afiyet olsun.

Caprese Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Demleme Usulü Makarna
Kastamonu Ekşili Pilav
Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında)
Mantarlı Bulgur Pilavı
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
Cevizli Tatlı
Hdabla | © 2025 |