Caprese Salatası
Caprese Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane suda top mozzeralla peyniri
- 2 tane domates
- 1 tutam taze fesleğen
- 1 tatlı kaşığı balzamik sirke
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Yeşil yağlı sos için;
- 8-9 yaprak taze fesleğen
- 1 fincan zeytinyağı
Caprese Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mozzeralla ve domatesleri halkalar biçiminde keselim.
- Bir peynir bir domates olacak formda sıralayarak yuvarlak oluşturalım.
- Fesleğen yapraklarıyla süsleyelim.
- Tuz, karabiber, nar ekşisi, balzemik sirkeyi ekleyelim.
- Taze fesleğenli sos için 8-9 yaprak taze fesleğeni sıcak suda 1-2 dakika haşlayalım.
- Soğuk suda bekletelim.
- Yaprakları kağıt havlu üzerine serip kurutalım.
- Blendera fesleğen ve zeytinyağını ekleyerek gereçleri çekelim.
- Hazırladığız sosu tabağa dökelim. Afiyet olsun.
Caprese Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














