Kolay Salça Tarifi

Kolay Salça Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 kg domatesin kalın soyulmuş kabuğu yahut 5 kg armut domates
  • Yarım kg kapya biber
  • 2 yemek kaşığı iri tuz

Kolay Salça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates kabuklarını yahut iri doğranmış domatesleri ocağa alalım.
  2. Kapya biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp gelişi hoş doğrayalım ve ocaktaki domateslerin üzerine tuz ile birlikte ekleyelim.
  3. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra blenderden geçirelim ve orta ara karıştırarak biraz daha pişirelim.
  4. Biraz yoğunlaşan sosu biraz daha blenderden geçirelim ve ocağın altını kapatalım.
  5. Kolaylıkla süzgüden geçirmek için biraz soğumasını bekleyelim.
  6. Ilınmış sosu ince delikli tel süzgeçten yalnızca kabuk kalacak biçimde uygunca bastıra bastıra geçirelim.
  7. Arta kalan posayı atmayın. Yağlı kağıt serili tepside güneşte bekletip toz yapın. Çorbalara yemeklere dökersiniz. Lezzetli bir baharat elde edersiniz.
  8. Süzgüden geçen sosu güneşte çektirmek için tepsilere çok doldurmadan dökelim.
  9. Tepsileri güneş gören bir yere koyalım ve 1-2 saatte bir karıştıralım. Gece üzerine tülbent örtmenizi tavsiye ederim.
  10. Salçalarımız güneşte kıvam aldıkça birleştirelim. Tepsileri azaltalım.
  11. Tam olarak gün veremiyorum. Zira bulunduğunuz yerin rüzgarı, güneşi, nemi salçanın oluşma mühletini tesirler. Çok güneş alıyorsa şayet 3-4 günde olabilir.
  12. Olan salçayı kavanoza koyabilirsiniz lakin salça katiyetle kavanoz kapağına değmemeli aksi taktirde salçanız küflenir. Ben salçanın üzerine 2 parmak kadar zeytin yağı döküyorum, kapağı kaynatıp sıkıca kapatıp karanlık yerde koruma ediyorum. Kapağı açınca dolapta tutuyorum.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsuuunn 🌸🫶🏼.

Kolay Salça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trakya Usulü Piliç Kapama
Kruvasan
Lor Peynirli Fit Atıştırmalık
Nefis Patlıcan Yemeği
Karnabahar Kızartması
Soğan Dolması
Hdabla | © 2025 |