Şeritli Peynirli Poğaça
Şeritli Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (akları hamura, sarıları üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 7 su bardağı un (kontrollü ekle)
İç harç:
- 200 gr beyaz peynir yahut feta peyniri
- Yarım çay bardağı rendelenmiş mozerella yahut kaşar peyniri
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Fırından çıktıktan sonrası için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Sarımsak tozu yahut 1 adet rendelenmiş sarımsak
Şeritli Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Ardından yumurta akları, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
- Unu azar azar ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp yaklaşık 45 dk mayalandırın.
- Beyaz peyniri ezin ve rendelenmiş mozerella peynirini ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamuru esit ölçüde bezelere ayırın. Her bezeyi oval formda açın.
- Yarım kısmına peyniri koyun, öbür yarısını bıçakla şerit şerit kesin.
- Peynirli kısmı sararken, kestiğiniz şeritleri üstüne gelecek biçimde sarın.
- Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerini örtüp 20 dk daha tepsi mayası yapın.
- Yumurta sarılarına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın ve üzerlerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında, alt üst ayarda üzeri uygunca kızarana kadar pişirin.
- Tereyağlı sos için tavaya tereyağını alıp, eritin. 1 adet sarımsak rendeleyin yada sarımsak tozunu dökün. Maydonozu da ekleyip 2 dk daha karıştırın.
- Fırından çıkınca hazırladığınız tereyağlı sosu poğaçaların üzerlerine sürün. Afiyet olsun!🤤.
Şeritli Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














