Biber Turşusu

Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıl biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 8 diş sarımsak
  • Kavanozun dolacağı kadar kaynamış su
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi

Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak suyu kaynatalım.
  2. Daha sonra biberlerin baş kısımlarını keselim ve sarımsakları soyalım.
  3. Kaynamış suyu ocaktan alıp tuzu, sirkeyi ,limon tuzunu ,kaynamış suyunu içine dökelim.
  4. En son ise biberleri ve sarımsakları kavanoza dizelim ve suyu boşaltıp ağzını sıkıca kapatalım, zıt çevirip bir yere koyalım sonraki gün alıp dolaba koyalım 2. Günü yenilebilir.

Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Ev Usulü Adana Kebap
Kurabiye (Tadımlık)
Elma Soslu Mücver
Ton Balıklı Salata
Çilekli Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |