Balık Biber Turşusu (Közlenmiş)

Balık Biber Turşusu (Közlenmiş) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo balık biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 litre su
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım limon suyu

Balık Biber Turşusu (Közlenmiş) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Güzelce yıkayıp saplarını temizlediğimiz balık biberleri tavaya koyuyoruz.
  2. Tavaya aldığımız balık biberleri iki tarafı da hafif közlenecek halde pişiriyoruz.
  3. Başka bir tencereye 1 litre su koyup kaynatıyoruz üzerine sirke yağ limon suyu kaya tuzu ve şekeri ilave edip bir kadro kaynatıp kapatıyoruz.
  4. Benim kullandığım kavanozlar yarım litrelikten daha küçük olanlar kavanozların tabanına soydum sarımsaklardan ekliyorum üzerine közlediğim balık biberleri sırayla diziyorum sık dizmeye çalışıyorum.
  5. Balık biberle doldurduğum kavanozun üzerine yeniden sarımsak ekliyorum ve kaynayan karışım suyundan dolduruyorum sıkıca kapağını kapatıp aykırı çeviriyorum.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun görüntülü tanım internet sayfamda mevcut @ayseilegunler.

Balık Biber Turşusu (Közlenmiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Pizza
Limonata
Cevizli Sucuklu Somun Ekmek Pizzası
Kayısılı Pankek (Bebeklere)
Anne Köftesi
İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Hdabla | © 2025 |