Kaṣarlı Patates

Kaṣarlı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket kaşar peyniri
  • 8 adet patates
  • Tuz
  • Kırmızı tatlı toz biber
  • Sıvıyağ

Kaṣarlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesler uzunlamasına ortadan ikiye kesilir, haṣlanır ve süzülür.
  2. Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı serilir,sıvı yağ hafif gezdirilir, kırmızı toz biber ve kaṣar tepsi tabanına serpilir.
  3. Kaṣar peynirin üzerine patatesler aksi olarak dizilir.
  4. Patateslerin üzerine kırmızı toz biber ve tuz gezdirilir.
  5. 240 evvelce ısıtılmıș fırında yalnızca alt kısım ayarlı ve fırın tepsisi fırının orta kısmında kızartılır.
  6. Kaṣar peyniri güzelce kızararana kadar kıtır yahut hafif yanık yahut kıtıra yakın olana kadar fırında tutulur. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kaṣarlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Süt Helvası (Az Ölçülü)
Başak Şekilli Tuzlu Kurabiye
Meyveli Crumble Kek
Patatesli Mantar Sote
Kahvaltının Vazgeçilmez Sebzeli Kek Tarifi
Kalıpta Zebra Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |