Kaṣarlı Patates
Kaṣarlı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket kaşar peyniri
- 8 adet patates
- Tuz
- Kırmızı tatlı toz biber
- Sıvıyağ
Kaṣarlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler uzunlamasına ortadan ikiye kesilir, haṣlanır ve süzülür.
- Fırın tepsisine yağlı fırın kağıdı serilir,sıvı yağ hafif gezdirilir, kırmızı toz biber ve kaṣar tepsi tabanına serpilir.
- Kaṣar peynirin üzerine patatesler aksi olarak dizilir.
- Patateslerin üzerine kırmızı toz biber ve tuz gezdirilir.
- 240 evvelce ısıtılmıș fırında yalnızca alt kısım ayarlı ve fırın tepsisi fırının orta kısmında kızartılır.
- Kaṣar peyniri güzelce kızararana kadar kıtır yahut hafif yanık yahut kıtıra yakın olana kadar fırında tutulur. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kaṣarlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











