Pofuduk Poğaça
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta(sarısı üzeri için)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yahut 4.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
İç materyali;
- İsteğe bağlı ben peynir ve zeytin
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpıcı yardımıyla düzgünce karıştırıp üzerini örtelim 5 dk bekleyelim ki maya aktifleşsin.
- Ardından yumurtanın akını ekleyin daha sonra unu denetimli bir halde ekleyelim kulak göğsünden biraz daha sert hamur elde edelim unu muhakkak denetimli ekleyin ben 4 su bardağı un kullandım kalitesine nazaran değişir.
- Elde ettiğimiz hamurun üzerini örtelim 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurunun havasını alalım.
- Hamurdan küçük bir mandalina boyutunda bezeler yapıp elimizde hamuru açalım ortasına istediğiniz materyalleri koyup kapatalım. Siz hamura istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
- Daha sonra form verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepside mayalanmasını bekleyelim pofuduk poğaça elde edeceksiniz.
- Bekleme mühleti dolduktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
- Pişirme mühleti fırından fırına değişiklik gösterir sizler alt üst hoş pişecek halde denetim edin. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








