Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto
Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto Tanımı İçin Malzemeler
- 4-6 derisiz somon fileto
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gram bebek ıspanak
- Bir avuç kiraz domates
- 300 gram krema (%7 yağ)
- 100 ml su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zerzevat suyu tozu
Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto Tanımı Nasıl Yapılır?
- Somonu hazırlayın somon filetoları yıkayın, kurulayın ve tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Mulex tomalin tavamda az zeytinyağında her iki tarafını kısa ve kuvvetlice mühürleyin.
- Tavadan alıp kenara koyun; içleri hala çiğ olabilir.
- Sosu hazırlayın tıpkı tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Sarımsak ve domates salçasını ekleyip kısa bir müddet kavurun ve baharatlayın.
- Krema ve suyla karıştırın.
- Kırmızı biber tozu ve zerzevat tozu ekleyip karıştırın, sosu kaynatın ve kısık ateşte pişirin.
- Sosun kıvamını verin krema ve suyu ekleyin.
- Toz kırmızı biber ve zerzevat bulyonu karıştırın.
- Sosu kaynatın ve biraz yoğunlaşması için kısık ateşte pişirin.
- Sebzeleri ve somonu ekleyin bebek ıspanağı sosa ek edin.
- Ardından somon filetolarını sosun içine yerleştirin.
- Cherry domatesleri ikiye kesip ekleyin.
- Birlikte pişirin tüm gereçleri orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Somon yeterlice pişmiş, sos ise kremsi kıvamda olmalıdır.
👉 Ben bu yemeği pirinç pilavı ile servis ettim, olağanüstü bir ahenk sağladı. 🍚🐟✨.
Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








