Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı mor haşhaş
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata sosu

Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Onu hariç tüm gereçleri bir yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz .
  2. Üzerine azar azar onu ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz.
  4. Elimizle yavaşça bastırarak 150 derecelik fırında kızarmayacak halde pişiriyoruz.
  5. Fırından alıp soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Doğum Günü Pastası
Susamlı Kurabiye
Çilekli Smoothie
Lavaş Pizza
Etli Kuru Fasülye
Hdabla | © 2025 |