Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 litre sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Robota vurduğumuz sarımsak ve soğanı tenceremize alıyoruz ,ben düdüklüde yaptım tencerede de yapabilirsiniz.
- Sıvı yağımızı koyuyoruz ve kavuruyoruz.
- Soğanları yakmamaya dikkat edelim.
- Salçamızı nanemizi ve toz biberimizi de koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Mercimeğimizi bulgurumuzu pirinçimizi ve tuzumuzu ekliyoruz güzelce karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz.
- Suyumuzu dikkatli ekleyelim sulu ya da koyu kıvamlı olmamasına dikkat edelim duruma nazaran su ekleyip ya da suyu azaltabilirsiniz.
- Düdüklümüzü kapatıp bi 10 dk piştikten sonra altını kapatıyoruz.
- Tencere de yapıyorsanız müddeti daha fazla olacaktır. Servise hazır.
Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











