Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Robota vurduğumuz sarımsak ve soğanı tenceremize alıyoruz ,ben düdüklüde yaptım tencerede de yapabilirsiniz.
  2. Sıvı yağımızı koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Soğanları yakmamaya dikkat edelim.
  4. Salçamızı nanemizi ve toz biberimizi de koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Mercimeğimizi bulgurumuzu pirinçimizi ve tuzumuzu ekliyoruz güzelce karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ekliyoruz.
  6. Suyumuzu dikkatli ekleyelim sulu ya da koyu kıvamlı olmamasına dikkat edelim duruma nazaran su ekleyip ya da suyu azaltabilirsiniz.
  7. Düdüklümüzü kapatıp bi 10 dk piştikten sonra altını kapatıyoruz.
  8. Tencere de yapıyorsanız müddeti daha fazla olacaktır. Servise hazır.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Terbiyeli Tavuk Sulu Un Çorbası
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası
Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Hdabla | © 2025 |