Süt Burger

Süt Burger Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 100 ml süt kreması
  • 1 paket krem şanti
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal

Süt Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremamızı hazırlayalım.Krema ve krem şantiyi bir kaba alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  2. Sonrasında limon suyu ve balımızı ekleyip güzelce çırpalım, hazırladığımız karışımı yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  3. Pankek hamuru için, yumurta ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar çırpalım, sonrasında sıvı yağı, vanilya, kabartma tozunu ve denetimli halde unumuzu ek edip çırpalım hamur ne çok akışkan ne çok koyu olacak.
  4. Yanmaz tavamıza hamurumuzdan 1 yemek kaşığı alıp dökelim önlü artlı pişirdikten sonra bir tabağımıza alalım.
  5. Pişen hamurumuza hazırladığımız kremamızdan sürelim, ben krema torbasıyla sıktım isterseniz siz kaşıkla koyabilirsiniz, üzerini pankek ile tekrardan kapattım.

Çocukların beslenmesi için yaptım çok beğendiler 👌.

Süt Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Chesecake
Ispanaklı Graten
Tuzlu Kurabiye
Mini Bazlamalar
Haşhaşlı Tarçınlı Çörek
Yoğurtlu Erişte Salatası
Hdabla | © 2025 |