Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 2 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • 5,5 – 6 su bardağı un

İç harcı için:

  • 200 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam yahut çörek otu

Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kapta karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta akları ve tuzu ekleyin.
  3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Üzerini strecleyip pak bir bez örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Peyniri ufalayın, maydanoz ekleyerek karıştırın.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp açın, içine peynir koyup kapatın.
  7. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizip 15 dakika daha bekletin.
  8. Yumurta sarılarını sütle karıştırıp poğaçaların üzerine sürün, susam yahut çörek otu serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ve hazır. Afiyet olsun!🤤.

Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı)
Krep Pasta
İrmik Helvası
Yumuşacık Ekmek Tarifi
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Kahvaltılık Pişi
Hdabla | © 2025 |