Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça
Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin (eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı kadar un
- 5 paket kabartma tozu
- ½ demet dereotu (ince doğranmış)
- 100 gram beyaz peynir (ezilmiş)
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Kabak çekirdeği
- Ay çekirdeği içi
- Keten tohumu
Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve yoğurt geniş bir karıştırma kabına alınıyor.
- Yumurtalar ekleniyor, tuz da ek edildikten sonra karıştırma sürdürülüyor.
- Ardından azar azar un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediliyor.
- Hamura ince doğranmış dereotu, beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleniyor.
- Tüm gereçler güzelce yoğrularak hamura yediriliyor.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılıyor ve yuvarlanarak şekillendiriliyor.
- Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı formda diziliyor.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülüyor ve kabak çekirdeği, ay çekirdeği içi ile keten tohumu serpiştiriliyor.
- Poğaçalar evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15–20 dakika kadar pişiriliyor.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine pak bir bez örtülerek birkaç dakika dinlendirilmesi, daha yumuşak olmalarını sağlıyor.
- Sıcacık halleriyle servis edilmeye hazır hale geliyor.
Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







