Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça

Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılıyor)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı kadar un
  • 5 paket kabartma tozu
  • ½ demet dereotu (ince doğranmış)
  • 100 gram beyaz peynir (ezilmiş)
  • 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Kabak çekirdeği
  • Ay çekirdeği içi
  • Keten tohumu

Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ ve yoğurt geniş bir karıştırma kabına alınıyor.
  2. Yumurtalar ekleniyor, tuz da ek edildikten sonra karıştırma sürdürülüyor.
  3. Ardından azar azar un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediliyor.
  4. Hamura ince doğranmış dereotu, beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleniyor.
  5. Tüm gereçler güzelce yoğrularak hamura yediriliyor.
  6. Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılıyor ve yuvarlanarak şekillendiriliyor.
  7. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı formda diziliyor.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüyor ve kabak çekirdeği, ay çekirdeği içi ile keten tohumu serpiştiriliyor.
  9. Poğaçalar evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15–20 dakika kadar pişiriliyor.
  10. Fırından çıkan poğaçaların üzerine pak bir bez örtülerek birkaç dakika dinlendirilmesi, daha yumuşak olmalarını sağlıyor.
  11. Sıcacık halleriyle servis edilmeye hazır hale geliyor.

Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Demleme Usulü Erişte Makarna
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Brokoli Salatası
Ginger Shot
Bebek Cheesecake
Hdabla | © 2025 |