Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız)
Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 gram karbonat
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım demet dereotu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam ve çörek otu
İçi için:
- 1 paket labne
Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını geniş bir kaba alın.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, yoğurt, tuz, karbonat, sirke ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
- Karışıma unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
- Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Hamuru eşit modüllere bölün ve yuvarlayın. (ben 12 eşit kesime böldüm. ).
- Yuvarladığınız hamuru açıp ortasına tatlı kaşığı yardımıyla labne koyun ve biçim verip kapatın.
- Tepsinize dizdikten sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı sütle karıştırdığınız yumurta sarısını sürün, susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 15-20 dk, üzerleri kızarana kadar pişirin. Ve hazııır. Afiyet olsun. 😋.
Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









