Çiçek Kurabiye
Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu karıştırın.
- Sonra unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
- Hamuru ikiye bölüp yarısına bir kaşık kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun.
- Hamurdan modüller kopartıp küçük yuvarlaklar haline getirin ve benim yaptığım üzere çiçek formu verin. (Ben büyük kesimlerle yaptım. Büyük çiçekler oldu. Daha küçük formda yuvarlaklar yapabilirsiniz. ).
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dk. Denetimli bir formda pişirin. (üzerleri çok kızarmadan fırından alın. ) Afiyet olsun. 😋.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











