Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu karıştırın.
  2. Sonra unu ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
  3. Hamuru ikiye bölüp yarısına bir kaşık kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Hamurdan modüller kopartıp küçük yuvarlaklar haline getirin ve benim yaptığım üzere çiçek formu verin. (Ben büyük kesimlerle yaptım. Büyük çiçekler oldu. Daha küçük formda yuvarlaklar yapabilirsiniz. ).
  5. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dk. Denetimli bir formda pişirin. (üzerleri çok kızarmadan fırından alın. ) Afiyet olsun. 😋.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Kakaolu Kek
Kestaneli Pilav
Lokum Tadında Armavut Ciğeri
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)
Mini Melek Kek (Angel Cake)
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |