Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi
Lokum Üzere Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Et için:
- 600 gram kuşbaşı dana yahut kuzu eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça (domates/biber karışık olabilir)
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beğendisi için:
- 5 adet orta uzunluk patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (ılık)
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Lokum Üzere Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alın, etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, pembeleşince salça ve rendelenmiş domatesi koyun.
- Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu, tuz ve baharatları ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu, tuz ve baharatları ekleyin.
- Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin. (gerekirse su ekleyebilirsiniz. ).
- Beğendisi için; patlıcanları közleyin (ocakta, fırında ya da airfryer’da). Kabuklarını soyup bıçakla ince ince kıyın.
- Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip yavaşça kavurun.
- Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, pürüzsüz bir beşamel sos hazırlayın.
- Közlenmiş patlıcanları ekleyin, karıştırın. Tuzunu ve karabiberi ekleyin ocaktan alın, kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
- Servis: servis tabağına evvel beğendiyi yayın. Üzerine pişmiş etleri koyun. Sıcak servis yapın.
Lokum Üzere Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















