Lokum Gibi Etiyle Hünkar Beğendi

Lokum Üzere Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Et için:

  • 600 gram kuşbaşı dana yahut kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı salça (domates/biber karışık olabilir)
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beğendisi için:

  • 5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Lokum Üzere Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alın, etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, pembeleşince salça ve rendelenmiş domatesi koyun.
  3. Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu, tuz ve baharatları ekleyin.
  4. Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu, tuz ve baharatları ekleyin.
  5. Kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin. (gerekirse su ekleyebilirsiniz. ).
  6. Beğendisi için; patlıcanları közleyin (ocakta, fırında ya da airfryer’da). Kabuklarını soyup bıçakla ince ince kıyın.
  7. Tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip yavaşça kavurun.
  8. Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın, pürüzsüz bir beşamel sos hazırlayın.
  9. Közlenmiş patlıcanları ekleyin, karıştırın. Tuzunu ve karabiberi ekleyin ocaktan alın, kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  10. Servis: servis tabağına evvel beğendiyi yayın. Üzerine pişmiş etleri koyun. Sıcak servis yapın.

Lokum Üzere Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Havuçlu, Cevizli Kek
Pastane Poğaçası
Haşhaşlı Portakallı Kek
Çikolatalı Cupkek (Dondurucu İçin)
Renkli Tavuklu Fırın Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |