Terbiyeli Fellah Çorbası

Terbiyeli Fellah Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

İçli köfte dışı için materyaller;

  • 1 kilo ince bulgur
  • 2 kaşık salça ( rengi beyaz olursa birazdaha ekleyebilirsiniz )
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 2 yumurta
  • Yarım paket irmik
  • Un kıvamına nazaran ayarlanır
  • 2 litre tavuk suyu (haşlanmış tavuğun suyu )

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Nane yağ ile yakılmış

Terbiyeli Fellah Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 kilo ince bulguru soğuk su ile ıslatıyoruz biraz bekledikten sonra salça baharatlarını ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Biraz yoğurduktan sonra yarım paket irmik ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz daha sonra dilediğiniz kadar çok fazla olmayacak formda un ekleyip suda ekleyip yoğuruyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. İçli köfte dışını yuvarlak yapıyoruz yağda kızartıyoruz.
  4. Kaynayan tavuk suyuna kızarmış köftelerimizi koyup, haşlıyoruz.
  5. 1 su bardağı yoğurt ve yumurtayı bir kapta çırpıyoruz haşlanan köfte harcınin suyundan biraz alıp yoğurt harcına koyup karıştırıyoruz.
  6. Daha sonra yavaş yavaş kaynayan köftelerimizin içine koyuyoruz tuzunu damak zevkine nazaran atıyoruz birazda o denli piştikten sonra az yağda kavurduğumuz naneyi ekleyip ocağın altını kapatıyoruz servise hazır afiyet olsun.

Terbiyeli Fellah Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Menemen
İrmikli Sütlü Pudingli Tatlı
Dubai Cheesecake
Zeytinli Poğaça
Fırın Çipuralı Meksika Fasülyesi Salatası
Tahinli Kek ( Sadece 3 Malzemeli Enfes )
Hdabla | © 2025 |