Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! (Videolu)

Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 3 adet burçak bisküvi (yaklaşık 150 gr)
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)

Cheesecake harcı için:

  • 600 gram labne yahut krem peynir
  • 400 ml sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 1 paket vanilin (şekerli vanilin)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Çeyrek limonun suyu
  • 1 su bardağı toz şeker

Yaban mersini sosu için:

  • 1 kase (yaklaşık 1 su bardağı) yaban mersini
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardaığından 2 parmak eksik su
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (az suyla açılacak)

Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için robotta burçak bisküvileri ve eritilmiş tereyağını birlikte çekiyorum. Pratik olması açısından bu sistemi tercih ediyorum. İsterseniz bisküvileri evvel ezip sonra tereyağını da ekleyebilirsiniz, fark etmiyor. Kalıbımızın altına pişirme kağıdı seriyoruz. Kelepçeli kalıbın kenarlarına da pişirme kağıdı yerleştireceğiz. Kenarların yapışmasını kolaylaştırmak için kalıbın iç yüzeyine çok az sıvı yağ ya da tereyağı sürebilirsiniz. Robotta çektiğimiz bisküviyi kalıbın tabanına yayıp kenarlarına hafif çıkıntılı olacak halde bastırarak düzeltiyoruz.
  2. Cheesecake harcı için uygun bir kaba 600 gram labne ve 400 ml sıvı kremayı alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz. Üzerine 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, limon kabuğu rendesi, çeyrek limon suyu ve 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastasını ekliyoruz. Pürüzsüz, kremsi bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz.
  3. Hazırladığımız harcı bisküvili tabanın üzerine döküyoruz. Üzerine yaklaşık bir avuç yaban mersini serpiştirip kürdanla yavaşça biçim veriyoruz. Kelepçeli kalıbımızın dışını alüminyum folyo ile güzelce kaplıyoruz – hem altını hem kenarlarını. Bu sayede suyun cheesecake’e geçmesini engellemiş oluyoruz. Fırın tepsisine yerleştirip, tepsiye kelepçeli kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ek ediyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız fırında evvel 180°c’de 10 dakika, akabinde 160°c’de 50 dakika kadar pişiriyoruz. Müddet sonunda fırını kapatıyoruz fakat kapağını açmadan tam 1 saat cheesecake’i fırında dinlendiriyoruz.
  5. Sos için uygun bir tavaya yaban mersinlerini alıyoruz. Üzerine yarım su bardağı toz şeker, 1 su bardağından 2 parmak eksik su, çeyrek limon suyu 1 yemek kaşığı mısır nişastasını ekliyoruz. Orta ateşte kıvam alana kadar sık sık karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Cheesecake fırında dinlendikten sonra dışarı alıyoruz ve soğuyan yaban mersini sosunu üzerine döküyoruz. En az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır! çok hafif, çok lezzetli, asla çatlamayan kusursuz bir cheesecake oluyor. 🍰

Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Tel Şehriyeli Domates Çorbası
Kısır
Peynirli Gül Böreği (Sodayla Kabaran Nefis Tarif)
Ninja Creami Dondurma Makinesi İçin Uygun Vanilyalı Dondurma Tarifi
Türlü
Hdabla | © 2025 |