Pamuk Gibi Yumuşak Poğaça
Pamuk Üzere Yumuşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı oda ısısında süt
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kuru maya
- 8 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 tane yumurtanın akı (sarısı yüzüne sürülecek)
- Aldığı kadar un
Hamuru toplamak için;
- 1 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
Üst materyal için;
- Domates
- Biber
- Sosis
- Mısır
- Zeytin
Pamuk Üzere Yumuşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü suyu ve sıvı yağı bir leğene koyup mayayıda ekleyip karıştıralım yarım saat kadar bekletelim. Daha sonra şeker yumurtanın beyazı ve tuzu da koyup unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yoğurma bitince yumuşamış olan 1 yemek kaşığı tereyağımızı hamura koyup 2 dk daha yoğuruyoruz, tereyağından sonra hamur toplanacak ve hamuru mayalanması için ağzını kapatıp bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra istediğiniz üzere form verip yumurta sarısını sürüp, tepside yarım saat bekletelim ki tepsi mayası olsun.
- Tepsi mayası geldikten sonra üzerine bastırıp istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fansız alt üst kızarana kadar pişirelim. Ben kızımın beslenmesi için çeşitlendirdim biçimleri sandviç, açma ve pizza poğaça üzere.
Pamuk Üzere Yumuşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













