Glütensiz Peynirli Krep
Glütensiz Peynirli Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (dr. oetker)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı glütensiz un (schar b mix)
- 1 su bardağından bir parmak eksik peynir ve maydanoz karışımı
- Tuz (peynirin tuzuna bağlı)
Glütensiz Peynirli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile süt çırpılır.
- Kabartma tozu ile sıvı yağ eklenir.
- Kontrollü bir halde un azar azar eklenir. Ayrıyeten unutulmamalıdır ki glütensiz unlar nişasta içerdiği için çok çabuk katılaşır. O yüzden gerektiği vakit azar azar su ek edilerek akışkan hale getirilir.
- Un ek edildikten sonra peynir eklenir. Tuz ise peynire bağlı denetimli ekleyin.
- Ocağın büyük gözünde ısıtılan tavaya birer kepçe dökülerek artlı önlü pişirilir.
Glütensiz Peynirli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









