Glütensiz Peynirli Krep

Glütensiz Peynirli Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (dr. oetker)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı glütensiz un (schar b mix)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik peynir ve maydanoz karışımı
  • Tuz (peynirin tuzuna bağlı)

Glütensiz Peynirli Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile süt çırpılır.
  2. Kabartma tozu ile sıvı yağ eklenir.
  3. Kontrollü bir halde un azar azar eklenir. Ayrıyeten unutulmamalıdır ki glütensiz unlar nişasta içerdiği için çok çabuk katılaşır. O yüzden gerektiği vakit azar azar su ek edilerek akışkan hale getirilir.
  4. Un ek edildikten sonra peynir eklenir. Tuz ise peynire bağlı denetimli ekleyin.
  5. Ocağın büyük gözünde ısıtılan tavaya birer kepçe dökülerek artlı önlü pişirilir.

Glütensiz Peynirli Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Salatası
Harput Köfte (Elazığ Mutfağı)
Kavurmalı Soğan Kavurması
Fındıklı Baklava (El Açması)
Chocolate Chip Cookie
Çıt Pıt Mücver Tarifi
Hdabla | © 2025 |