Antep Tava

Antep Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 3 adet domates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 13 adet arpacık soğan
  • 5 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 125 ml sıvı yağ
  • 125 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Antep Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın, tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün.
  2. Domates, yeşil biber ve kapya biberi iri iri doğrayın.
  3. Arpacık soğanların kabuklarını soyun, sarımsakları bütün bırakın.
  4. Geniş bir fırın tepsisine kuşbaşı et, doğranmış sebzeler, arpacık soğan ve sarımsakları yerleştirin.
  5. Sos için; salçaları, sıvı yağı, suyu ve baharatları bir kasede karıştırın.
  6. Hazırladığınız sosu tepsideki gereçlerin üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
  7. Önceden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
  8. Etler yumuşayıp sebzeler düzgünce piştikten sonra sıcak servis edin.

Antep Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuzu Etli Sebzeli Güveç
Keşkül-ü Fukara
Fırında Kadınbudu Köfte
Dışı Çıtır İçi Yumuşak Kadınbudu Köfte
Mozaik Buzluk Pastası (Çok Pratik)
Sütlü, Çikolatalı Browni Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |