Patlıcan Sarma Kebabı

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Kıymalı harç için;

  • 350 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Üstüne;

  • 2 yemek kaşığı salça ve su

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar süzülür yağlı kağıt serili tepsiye dizilip üstleri zeytinyağı ile yağlanır fırına sürülür.
  2. Kıyma robottan çekilmiş kapya biber, sivri biber, soğan, sarımsak karıştırılır tuz ve baharatları eklenir.
  3. Fırından çıkan patlıcanların üstüne birer kaşık kıymalı harçtan konur ve yayılır.
  4. Patlıcanlar fotoğrafta görüldüğü üzere sarılır borcama dizilir üzerine salçalı sos yapılır.
  5. 180-200°’de 1 saate yakın pişirilir.

Patlıcan Sarma Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Van Pastası
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)
Ayranlı Erişte Çorbası Aşı
Çıtır Börek (VİDEOLU)
Tavuk Şiş Tarifi (Tavuk Çöp Şiş) (Videolu)
Sütlücan (Sakarca) Mücveri
Hdabla | © 2025 |