Annemin Tarifiyle Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu)

Annemin Tanımıyla Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu) İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ

Annemin Tanımıyla Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu) Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanların yeşil kısımlarını kesip, iki yanının kabuğunu aldıktan sonda, bölünmeyecek halde ortadan 4 eşit formda bölüyoruz. Sonrasında haşlıyoruz.
  2. Haşladıktan sonra süzüyoruz ve mısır ununa bulayıp, kızartma tavasına alıp bir istikametini kızartıyoruz.
  3. Diğer istikametini kızarttıktan sonra evvelden dolaptan çıkardığımız kıymayla bir arada tekrar alt üst kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Annemin Tanımıyla Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Rulo Kurabiye
Anne Kurabiyesi
Orman Meyveli Trileçe
Dereotlu Pofuduk Poğaça (Diyete Uygun)
Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |