Annemin Tarifiyle Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu)
Annemin Tanımıyla Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu) İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 400 gram kıyma
- Mısır unu
- Sıvı yağ
Annemin Tanımıyla Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu) Nasıl Yapılır?
- Patlıcanların yeşil kısımlarını kesip, iki yanının kabuğunu aldıktan sonda, bölünmeyecek halde ortadan 4 eşit formda bölüyoruz. Sonrasında haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra süzüyoruz ve mısır ununa bulayıp, kızartma tavasına alıp bir istikametini kızartıyoruz.
- Diğer istikametini kızarttıktan sonra evvelden dolaptan çıkardığımız kıymayla bir arada tekrar alt üst kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Annemin Tanımıyla Patlıcanlı Kıymalı Kızartma (Mısır Unlu) Fotoğraflı Yapılışı
















