Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (2 sinin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım demek ince kıyım dereotu
- 5 su bardağı un ( kıvamı olmazsa yarım daha az az ekleyebilirsiniz
İç harcı için;
- İstediğiniz peynir
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam yahut çörek otu
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç tüm gereçleri alalım.
- Elimizle güzelce karıştırarak margarini ezip, kıvama getirelim.
- Elimizle karıştırıp, kıvama getirdiğimiz malzemelerimize yavaş yavaş un ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamur kıvama gelldiginde küçük kesimler alıp, elimizde açıp, içerisine istediğimiz peyniri ekleyerek poğaça halini verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize biçim verdiğimiz poğaçalarımızı dizip, pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












