El Açması Lezzetinde Patatesli Börek
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 4-5 adet patates
- 2 adet soğan
- Sıvıyağ
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Sıvıyağ
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri hazırlayalım patatesleri soyup minik minik küpler halinde doğrayalım. Soğanı da birebir halde doğradıktan sonra baharatını sıvı yağ ve tuzunu atıp harmanlayalım.
- Bir yufkamızı tezgaha serelim üzerine sıvı yağ sürüp 4 eşit üçgen modüle keselim. Geniş olan köşeye patatesli harçtan koyup oklava ile rulo formunda saralım büzüştürerek oklavadan çıkaralım.
- Daha sonra ruloyu dolayıp tepsiye dizelim. Yufkaların hepsine birebir süreci yapıp bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve sıvı yağ gezdirelim.
- 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında pişirelim kızardıktan sonra patatesli karışımdan artan suyu kaşıkla böreklerin üzerine gezdirelim biraz daha fırına verip çıkaralım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️
El Açması Lezzetinde Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













