El Açması Lezzetinde Patatesli Börek

El Açması Lezzetinde Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka
  • 4-5 adet patates
  • 2 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Sıvıyağ

El Açması Lezzetinde Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri hazırlayalım patatesleri soyup minik minik küpler halinde doğrayalım. Soğanı da birebir halde doğradıktan sonra baharatını sıvı yağ ve tuzunu atıp harmanlayalım.
  2. Bir yufkamızı tezgaha serelim üzerine sıvı yağ sürüp 4 eşit üçgen modüle keselim. Geniş olan köşeye patatesli harçtan koyup oklava ile rulo formunda saralım büzüştürerek oklavadan çıkaralım.
  3. Daha sonra ruloyu dolayıp tepsiye dizelim. Yufkaların hepsine birebir süreci yapıp bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve sıvı yağ gezdirelim.
  4. 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında pişirelim kızardıktan sonra patatesli karışımdan artan suyu kaşıkla böreklerin üzerine gezdirelim biraz daha fırına verip çıkaralım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun. ❤️

El Açması Lezzetinde Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Kaşık Tatlısı
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı
Renkli Koko
Kardan Adam Trüf
Meyveli Jöle (Hazır Tatlı, Sunum Fikri)
Gelin Turşusu
Hdabla | © 2025 |