Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça

Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • Alığı kadar un (ortalama 6 su bardağı ediyor)

İç harcı için:

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • Zeytinyağı

Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ve şekerin üzerine ılık su döküp mayalandıralım.
  2. Un hariç öbür tüm gereçleri ekleyip karıştıralım. Sonra azar azar unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Yoğurdukça hafif yağ da ekledim ele yapışmayacak kadar. Sonrasında mayalamaya bırakalım 15 dk mayalansın.
  4. Bu ortada iç harcı hazırlayalım. Soğanları doğrayıp kavuralım. Üzerine baharatları ve haşlanmış mercimeği ekleyelim 2-3 dk daha kavurup kapatalım.
  5. Poğaçalara hal verip içerisine harcını koyalım.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Yumurta alerjisi yoksa sarısını sürebilirsiniz. Varsa pekmezli su sürelim.

Mercimekli Alerjik (Vegan) Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kek Tarifi
Evde Gerçek İnegöl Köftesi
5 Dakikada Kahvaltılık Kaşarlı Mantar
Fıstıklı Muzlu Dondurma
Magnolia ( Tam Kıvamında )
Tam Ölçü Vişneli Browni
Hdabla | © 2025 |