Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke (elma da üzümde olur)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yumurta (beyazı içine sarısını üzerine)
- 3,5 su bardağı un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle gereçleri oda ısısına getirmek için tezgaha çıkaralım.
- Un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp homojen olana kadar karıştıralım.
- Ardından unu eleyip hamura azar azar ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru tezgaha azar azar alıp silindir biçiminde yuvarlayalım bir parmak kalınlığında keselim ve tepsiye dizelim.
- Ardından ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Un eğine dikkat edelim ve fırında da denetimli pişirelim un ve fırın farklarını göz önüne almanızı tavsiye ederim, kıyır kıyır ağızda dağılan hafif bir kurabiye deneyenlere afiyet olsun 🥰.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









