İzmir Köfte

İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 10 adet çeri domates

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Köftesi için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik, toz kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köfteyi yapalım soğanı rendeleyip suyunu sıkalım maydanozu ince ince kıyalım başka köfte gereçlerini karıştırıp yoğurup biçim verelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  2. Patatesleri elma dilimi formunda doğrayalım kızartalım yarım saat kadar dinlenen köftemizde hafif kızartalım.
  3. Tepsinin alt kısmına patates üstüne köfte sonrasında biber ve domatesleri koyalım.
  4. Sos materyallerini karıştıralım yemeğimizin üzerine dökelim 200°’de evvelce ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️

İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sokak Mısırı
İncecik Ama Yumuşacık Hamurlu Pizza Tarifi
Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi)
Orman Meyveli Pankek
Chocolate Chip Cookie
Hayatınızda Yediğiniz En Güzel Ve Pratik Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |