İzmir Köfte
İzmir Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet patates
- 4-5 adet yeşil biber
- 10 adet çeri domates
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Köftesi için;
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, pulbiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates rendesi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kekik, toz kırmızı biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
İzmir Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteyi yapalım soğanı rendeleyip suyunu sıkalım maydanozu ince ince kıyalım başka köfte gereçlerini karıştırıp yoğurup biçim verelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Patatesleri elma dilimi formunda doğrayalım kızartalım yarım saat kadar dinlenen köftemizde hafif kızartalım.
- Tepsinin alt kısmına patates üstüne köfte sonrasında biber ve domatesleri koyalım.
- Sos materyallerini karıştıralım yemeğimizin üzerine dökelim 200°’de evvelce ısıtılmış fırında yarım saat pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️
İzmir Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











