Kfs Çıtır Tavuk
Kfs Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 600-700 gram tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Köri
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Bulamak için;
- Mısır gevreği (sade keloks)
Kfs Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları iri bir halde doğruyoruz, sonra sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
- Doğradığımız tavukları sosun içine karıştırıp, ağzını kapalı bir kapta buzdolabında iki 3 saat bekletiyoruz bekletmeseniz de olur bekleyince daha hoş olur.
- Dolaptan çıkardığımız soslu tavuklarımızı robottan geçtiğimiz mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda önlü gerili kızartıyoruz. Afiyet olsun🤍
Kfs Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






